Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Γλαδιόλα

Έδαφος :

 Μπορεί να καλλιεργήσει κανείς την γλαδιόλα απευθείας στον κήπο ή στο μπαλκόνι, αλλά μέσα σε αρκετά μεγάλα δοχεία. Όπως όλα τα βολβώδη φυτά η γλαδιόλα προτιμά καλό χώμα, γόνιμο με καλή αποστράγγιση και καλά δουλεμένο σε βάθος.
Όταν τοποθετούνται στην οριστική τους θέση, οι βολβοί συνίστανται να είναι σε άμεση επαφή με ποταμίσια άμμο.το βάθος επιχωμάτωσης πρέπει να είναι το πολύ 6 - 8 εκατοστά περίπου.
Ο χώρος που θα επιλεχθεί για να φιλοξενήσει τις γλαδιόλες, πρέπει να είναι ηλιόλουστος και χωρίς ζώνες σκιάς, καθώς και προστατευμένη από δυνατούς ανέμους.
 Άρδευση - Λίπανση :
 Πρέπει να ποτίζονται πολύ προσεκτικά στην αρχή της βλάστησης, μέχρι την περίοδο της ανθοφορίας, το πρωί ή αργά το βράδυ.
Χρειάζεται προσοχή ώστε να μην βραχούν οι μίσχοι και επηρεαστεί αρνητικά η ανθοφορία.Πραγματοποιήστε την λίπανση με ειδικά λιπάσματα στη διάρκεια της βλάστησης, εφαρμόζοντας λίπασμα κάθε μήνα μέχρι την ανθοφορία
   


Εχθροί και ασθένειες : 


Η γλαδιόλα προσβάλλεται από τους ίδιους εχθρούς και ασθένειες που συναντάμε και στα υπόλοιπα καλλωπιστικά φυτά.Έτσι η κηλίδωση των φύλλων και του στελέχους, η σκορίωση,η σταχτιά όψη, η φουζαρίωση, η βερτισιλλίωση, η σήψη των ριζών και του λαιμού και αρκετές ιώσεις είναι μερικές από τις σπουδαιότερες ασθένειες που προσβάλλουν την γλαδιόλα και αντιμετωπίζονται με προληπτικούς ψεκασμούς με τα αντίστοιχα μυκητοκτόνα.Από τους ζωικούς εχθρούς της γλαδιόλας οι σπουδαιότεροι είναι οι νηματώδεις και άλλα έντομα του εδάφους που καταπολεμούνται με απολύμανση του εδάφους ,οι αφίδες , οι θρίπες και τα ακάρεα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.igarden.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...