Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ο Ρόλος του Βραχόκηπου στην σύγχρονη κηποτεχνία

Image result for φυτα καταλληλα για βραχοκηπους
   
    Στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, εντυπωσιακά φυσικά τοπία εμπεριέχουν σαν ουσιαστικά τους στοιχεία ως προς το αισθητικό αποτέλεσμα, την πέτρα και το νερό, τον φυσικό βραχόκηπο.
Άρα η βασική έμπνευση για την χρήση αυτών των υλικών στον κήπο προέρχεται από την ίδια την ελληνική φύση, που λόγω της ποικιλομορφίας της, μας προσφέρει εξαιρετικά σε ομορφιά τοπία τα οποία συνδυάζουν με απόλυτη αρμονία την πέτρα, το νερό, τα μεσογειακά φυτά.
Σαν συμπέρασμα θα λέγαμε ότι καμία ή σχεδόν καμία σύγχρονη κατασκευή στον κήπο δεν πρέπει να αφήνει εκτός σχεδιασμού τη δημιουργία ενός βραχόκηπου ή μιας λιμνούλας ή πολλές φορές και τον συνδυασμό τους.

Πέτρα και νερό στο βραχόκηπο
Η χρησιμοποίηση της πέτρας και του νερού για την δημιουργία βραχόκηπων ή υδρόκηπων, είναι πολύ διαδεδομένη στους σύγχρονους κήπους.
Στις περισσότερες χώρες του κόσμου η κατασκευή ενός κήπου ή πάρκου, συχνά περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός βραχόκηπου ή υδρόκηπου. Σε κήπους και πάρκα  στην Κίνα και στην Ιαπωνία, η χρησιμοποίηση τηςπέτρας και άλλων δομικών στοιχείων όπως του βότσαλου, της άμμου κ.λ.π  σε συνδυασμό με το νερό για τη δημιουργία ενός τοπίου, έχουν κατά τους λαούς αυτούς και μια θρησκευτική και συμβολική σημασία, όπως εξ΄ άλλου συνηθίζουν μέχρι και σήμερα να προσδίδουν στα ζώα, στα φυτά και σε άλλα στοιχεία της φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...