Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Μοσχομπίζελο

Το μοσχομπίζελο συνήθως το σπέρνουμε νωρίς την Άνοιξη ή αργά το καλοκαίρι σε γλαστράκια με φυλλόχωμα, καλής ποιότητας χώμα και περλίτη σε ίσες ποσότητες. Μόλις τα νέα φυτά φτάσουν 8 - 10 εκατοστά πρέπει να τα μεταφυτέψετε σε άλλα μεγαλύτερα δοχεία ή κατευθείαν στον κήπο.

Απαιτεί κατά την εγκατάσταση του στο κήπο, πλούσιο και αφράτο χώμα με καλή αποστράγγιση. Αφού ισοπεδώσετε , τοποθετήστε 2 με 3 σπόρους σε βάθος 3 με 4 εκατοστά ενώ η μεταξύ τους απόσταση να κυμαίνεται μεταξύ 30 - 40 εκατοστών. Όταν βλαστήσουν, αφήστε ένα φυτό σε κάθε σημείο .
Προσοχή : Για να βλαστήσουν οι σπόροι πρέπει να βραχούν για ορισμένες ώρες με καθαρό νερό. Σε περιοχές όπου επικρατούν ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίες, όπου επικρατεί ηλιοφάνεια και απανεμιά, τα μοσχομπίζελα αναπτύσσονται πολύ εύκολα. Πρέπει να σκαλίζετε τακτικά και να ποτίζετε με καλές ποσότητες νερού, χωρίς όμως να μένει υγρό το χώμα.

Λίπανση : Στην αρχή χορηγήστε  ένα πλήρες λίπασμα. Σε γλάστρες με νέο πλούσιο μείγμα δεν χρειάζεται. Αντιθέτως σε εδάφη εξαντλημένα χρειάζεται η προσθήκη ενώς πλήρους λιπάσματος που θα περιέχει και ιχνοστοιχεία.
Στήριγμα : Στις ποικιλίες οι οποίες είναι ψηλές απαιτείται στήριγμα. Στην αρχή δέστε τους νεαρούς βλαστούς πάνω σε πλαστικά ή ξύλινα καλάμια, μέχρι να μεγαλώσουν οι έλικες. Όταν τα μοσχομπίζελα αναπτυχθούν επαρκώς και ξεκινήσει η άνθιση μπορείτε να αρχίσετε το κορφολόγημα. Επίσης σημαντικό είναι να αφαιρείτε τα άνθη που αρχίζουν να μαραίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...